Despre Noi

MetroGraphica este un start up din Baia Mare format din specialiști în topografie și cadastru. Ne recomandă pregătirea academică, pasiunea pentru lucru bine făcut și experiența profesională în acest domeniu.

Firma MetroGraphica este la început de drum. Noi, membrii echipei, profesăm în acest domeniu de circa 10 ani, am profesat în cadrul altor firme sau ca freelanceri. În 2018 ne-am decis să dedicăm experiența și valorile adunate în acest proiect.

            Misiunea noastră implică precizie, promtitudine și profesionalism în livrarea serviciilor specifice cadastrului și topografiei.

În portofoliul nostru sunt unități bancare, firme de construcții și alte societăți din Maramureș și Satu Mare. Tratăm cu maximă seriozitate fiecare proiect în parte. Clienții noștri apreciază respectarea termenelor stabilite și conformitatea serviciilor oferite de noi.

            Servicii:

            Topografie vine din grecescul topos, care înseamnă suprafață terestră sau loc și grafos, care înseamnă descriere grafică precisă, bazată pe măsurători.

În România, primele măsurători topografice realizate au fost în scopul inventarierii moșiilor boierești în Moldova. Azi folosim măsurătorile topografice pentru a delimita proprietațile, pentru a trasa axele construcțiilor ori pentru a realiza planuri topografice în vederea obținerii autorizației de construire.

            Cadastru

            ,,Cadastrul să fie o veritabilă garanţie a proprietăţii şi o certitudine a independenţei fiecăruia.” – Napoleon, 1807

Cadastru vine din greacă, katastikon, unde prefixul kata înseamnă de sus în jos, iar stikon înseamnă registe de impunere, carte de însemnari.

Serviciul de Cadastru este bază pentru a identifica, a măsura, a descrie și înregistra imobilele: apartamente, terenuri, case în documentele cadastrale. Măsurătorile sunt folosite pentru obținerea hărților și planurilor cadastrale.

În România, în prezent, cadastrul și intabularea se realizează împreună. Noi vă oferim servicii profesioniste pentru emiterea documentației cadastrale de înscriere în Cartea Funciară.

Precizie

Măsurăm cu atenție și respectăm legislația în vigoare.

Soluții inteligente

Oferim consultanță de specialitate, soluții adaptate nevoilor dumneavoastră, intermediem servicii de intabulare / cadastru, emitem documentație specifică pentru Cadastru.

Disponibilitate

Serviciile noastre de topografie și cadastru sunt disponibile atât în Baia Mare, Baia Sprie și alte localitați din Maramureș, cât și în Satu Mare și Sălaj.